085 - 0041410 / WhatsApp: 06-19375101 info@premiumsteak.nl
N

Avondbezorging tussen 17:00 - 22:00

N

Voor 10:00 besteld, vanavond bezorgd

N

Vanaf 60,- gratis gekoelde verzending!

PREMIUMSTEAK.NL

VEELGESTELDE VRAGEN

Bestellen en bezorgen

Wij bezorgen van maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 22.00 uur door heel Nederland (met uitzondering van de waddeneilanden).

Bestellingen die voor 10.00 uur worden geplaatst, worden dezelfde avond geleverd. Mocht u liever op een andere dag geleverd krijgen is dat ook mogelijk. U kunt uw eigen bezorgdag kiezen tijdens het bestelproces.

Wij bezorgen niet in het weekend. Bestellingen op vrijdag en zaterdag leveren wij maandag af.

Wat kost verzending?

Omdat onze producten vers en gekoeld worden geleverd vragen wij een vergoeding van 6,95. Bij bestellingen vanaf 60,- is de levering gratis. Wij proberen een hoge kwaliteit te leveren en daarbij hoort een vers product! U hoeft dus niet eerst te ontdooien, maar kunt gelijk portioneren, bakken en genieten!

Hoe verpakken jullie?

Ons vlees komt vers, gekoeld, vacuümverpakt per schip aan vanuit Uruguay. Vervolgens maken wij gebruik van een milieuvriendelijke, hygiënische en voedselveilige verpakking bestaande uit: verpakkingsdoos, cool packs en ISO Wrap papieren isolatie en transportbescherming. De cool packs zorgen ervoor dat uw producten vers, veilig en gekoeld op locatie worden afgeleverd. De inhoud van de packs is 100% voedselveilig en blijft tot wel 30 uur gekoeld, maar uiteraard ligt het binnen die tijd al lang en breed bij jou in de koelkast 😉

We gebruiken een relatief kleine verpakking om zo veel mogelijk condensvorming te voorkomen. Helaas is condensvorming bij koeling onvermijdelijk, schrik daarom niet indien u wat vocht in de verpakking aantreft.

Gelukkig wordt bij deze manier van verzenden de temperatuur onder ideale omstandigheden bewaakt en dat is voor ons en onze klanten het allerbelangrijkste.

Wat is de houdbaarheid van het vlees?

Ons vlees wordt per deelstuk gevacuumeerd bij u afgeleverd. Wij adviseren om het vlees niet langer dan 5 dagen in de koelkast te bewaren in de onaangebroken vacuümverpakking.

Wanneer u het vlees uit de originele vacuümverpakking haalt om er steaks van te snijden kunt het deel wat u niet eet maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren of invriezen in huishoudfolie of vrieszakken. Als u het vlees invriest is dit nog minstens één jaar houdbaar.

Wat zijn de verschillen tussen premium en biologisch?

De verschillen zijn niet zo groot als hier in Europa. Onze runderen staan 365 dagen per jaar buiten op de uitgestrekte grasvlaktes en eten alleen dat wat ze bij elkaar grazen. Natuurlijker kan een rund niet leven.

Waarom is het biologische assortiment dan veel duurder? Voor biologisch vlees worden strenge voorwaarden gehanteerd wat extra kosten als gevolg heeft. De kosten van biologische certificering zijn hoog voor de gehele keten. Iedere schakel van boer tot leverancier moet aangesloten zijn bij een door de Europese Commissie aangesloten controle-instantie (In Uruguay Control Union en in Nederland SKAL) 

De controles en certificeringskosten zijn in de verkoopprijzen verwerkt.

Snijden jullie het vlees in porties?
Onze rundvleesdelen worden in Uruguay verpakt in de vacuümverpakking zoals je die van ons ontvangt. Er wordt dus tussen het productieproces in Uruguay en de aflevering bij jou geen handelingen verricht aan het vlees of de vacuümverpakking. Op deze manier rijpt het vlees onder gecontroleerde omstandigheden gedurende minimaal 30 dagen in de vacuümverpakking.

De gewichten van onze deelstukken zijn ca. 1 kg, maar omdat het natuurproducten betreft hebben we te maken met soms kleine gewichtsmarges: het kan zijn dat een stuk 950 gram weegt, maar ook stukken van 1150 gram komen voor.

Wat is jullie retourbeleid?

In verband met regelgeving voedselveiligheid mogen wij geen retouren accepteren. Heeft u onverwacht toch een probleem, neem dan alstjeblieft contact op met onze klantenservice.

Hoe kan ik het vlees het beste bewaren?

Het vlees kan ca. 5 dagen bewaard worden in de originele, dichte verpakking. Na het openen van de verpakking kunt u de steaks nog een paar dagen bewaren in de koelkast. Uiteraard is het mogelijk om de steaks die u niet gelijk wilt gebruiken, in te vriezen. Dit kan in de originele, dichte verpakking. Als deze al verwijderd is, verpak de steaks dan voor het invriezen in huishoudfolie.

Heb je nog bereidingstips?

Haal het product ongeveer 1 uur voor gebruik uit de vacuümverpakking zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.

Speciaal voor de ossenhaas:
Verwijder met een scherp mes het zilverkleurige vlies op de ossenhaas. Zie de video voor uitleg.

Algemeen
Snijd de steaks in porties van circa 2 duimen dik en laat ze zoveel mogelijk op kamertemperatuur komen. Stook de pan of barbecue flink heet.

Voor extra smaak: snijd een stukje vet van de steak en smeer daar de pan of barbecue mee in. Dit mag best een beetje roken!

En verder…

Schroei de steaks aan beide kanten 1 a 2 minuten dicht.

Optie 1: temper je warmtebron en dek de steaks af met aluminiumfolie (niet omwikkelen!) en laat langzaam doorgaren.

Optie 2: dek de steaks af en zet in een voorverwarmde oven (max. 100 graden) en laat ze even doorgaren.

Als ze de gewenste gaarheid hebben bereikt, laat ze dan even rusten en voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe.

INFORMATIE

Postadres
Escudostraat 2
2991XV Barendrecht
info@premiumsteak.nl
Tel: 085 - 0041410
WhatsApp: 06 - 19375101

 

BETAAL BIJ ONS MET