085 - 0041410 / WhatsApp: 06-19375101 info@premiumsteak.nl
N

Avondbezorging tussen 17:00 - 22:00

N

Voor 10:00 besteld, vanavond bezorgd

N

Vanaf 60,- gratis gekoelde verzending!

Grasgevoerde entrecôte met pomme fondant en geroosterde bloemkool

Voor de entrecote:

  • Haal de entrecote 10 tot 15 minuten voor dat je gaat bakken uit de koelkast
  • Giet een scheutje neutraal-smakende olie in de pan (zonnebloem/raapzaad)
  • Laat de pan goed heet worden
  • Bak de entrecote bruin (2 à 3 minuten per kant)
  • Zet het vuur iets zachter
  • Voeg aan de entrecote een klontje boter, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn en 1 teen knoflook toe
  • Bak de entrecote naar gewenste gaarheid*
  • Haal de entrecote uit de pan, bedek losjes met aluminiumfolie en laat de steak 7-10 minuten rusten voor dat je gaat snijden

*De methode van gaarheid verschilt per entrecote (‘druk’-methode kan verschillen vanwege de vezels en de tijd kan verschillen per dikte). Gebruik voor de meest accurate uitkomst een vleesthermometer en steek die in het dikste gedeelte (rare 52 graden – medium 63 graden – well-done 71 graden)

Ingrediënten

  • 200gram grasgevoerde entrecote steak
  • Olie
  • Olijfolie
  • Boter
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Knoflook
  • Krieltjes
  • Kippenbouillon
  • Bloemkool

Pomme Fondant van krieltjes

  • Verwarm de oven op 220 graden
  • Smelt een klontje boter in de pan (het liefst gietijzer of ovenbestendig)
  • Voeg een takje rozemarijn en een takje tijm toe
  • Bak de krieltjes goud geel
  • Gebruik je een ovenbestendige pan, voeg dan de kippenbouillon toe totdat ze bijna helemaal onderstaan en zet deze in de oven
  • Gebruik je geen ovenbestendige pan, doe dan de krieltjes met de inhoud van de pan in een ovenschaal en voeg dan de kippenbouillon toe totdat ze net niet onder staan
  • Rooster in beide gevallen totdat de aardappelen goed gaar zijn (ca. 15 minuten)
  • Serveer met de bouillon

Geroosterde bloemkool

  • Snijd de bloemkool in roosjes
  • Leg de bloemkool op een bakplaat met bakpapier
  • Bestrijk de bloemkool met olijfolie en breng op smaak met zout en peper
  • Rooster de bloemkool samen met de aardappelen totdat ze een gouden kleur hebben

INFORMATIE

Postadres
Escudostraat 2
2991XV Barendrecht
info@premiumsteak.nl
Tel: 085 - 0041410
WhatsApp: 06 - 19375101

 

BETAAL BIJ ONS MET