085 - 0041410 / WhatsApp: 06-19375101 info@premiumsteak.nl
N

Avondbezorging tussen 17:00 - 22:00

N

Voor 10:00 besteld, vanavond bezorgd

N

Vanaf 60,- gratis gekoelde verzending!

Grasgevoerde rib-eye steak met aardappelpuree en geroosterde groene asperges

Voor de rib-eye steak:

  • Haal de steak 10 tot 15 minuten voor dat je gaat bakken uit de koelkast
  • Giet een scheutje neutraal-smakende olie in de pan (zonnebloem/raapzaad)
  • Laat de pan goed heet worden
  • Bak de steak bruin (2 à 3 minuten per kant)
  • Zet het vuur iets zachter
  • Voeg aan de steak een klontje boter, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn en 1 teen knoflook toe
  • Bak de steak naar gewenste gaarheid*
  • Haal de steak uit de pan, bedek losjes met aluminiumfolie en laat de steak 7-10 minuten rusten voor dat je gaat snijden
  • Was de pan nog niet af

*De methode van gaarheid verschilt per steak (‘druk’-methode kan verschillen vanwege de vezels en de tijd kan verschillen per dikte). Gebruik voor de meest accurate uitkomst gebruik dan een vleesthermometer en steek die in het dikste gedeelte (rare 52 graden, medium 63 graden en well-done 71 graden)

Ingrediënten

  • 200gram Gras gevoerde Rib-Eye steak
  • Olie
  • Olijfolie
  • Boter
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Knoflook
  • Vocht voor de saus (bier/wijn/bouillon)
  • Sjalot
  • Zout en peper
  • Kruimige aardappelen
  • Nootmuskaat
  • Groene asperges

Voor de saus:

  • Snipper een sjalot en bak die in de gebruikte steak pan
  • Voeg vocht (rode wijn/bier/bouillon) toe totdat de pan ongeveer 1 vingerkootje gevuld is
  • Breng aan de kook, en laat dit 2 tot 3 minuten koken en verwijder de tijm, rozemarijn en knoflook
  • Voeg koude boter toe totdat de saus de gewenste dikheid heeft
  • Breng op smaak met zout en peper

Aardappelpuree

  • Kook kruimige aardappelen gaar
  • Pureer ze met behulp van een stamper of drukpers
  • Haal de puree door een zeef (optioneel)
  • Voeg een scheutje melk toe en boter totdat de puree een zalvige consistentie heeft
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper

Geroosterde asperges

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Leg de groene asperges op een bakplaat
  • Bestrijk de asperges met olijfolie en breng op smaak met zout en peper
  • Rooster de asperges in de oven totdat ze gaar zijn

INFORMATIE

Postadres
Escudostraat 2
2991XV Barendrecht
info@premiumsteak.nl
Tel: 085 - 0041410
WhatsApp: 06 - 19375101

 

BETAAL BIJ ONS MET