085 - 0041410 / WhatsApp: 06-19375101 info@premiumsteak.nl
N

Avondbezorging tussen 17:00 - 22:00

N

Voor 10:00 besteld, vanavond bezorgd

N

Vanaf 60,- gratis gekoelde verzending!

Grasgevoerde tournedos met aardappelpartjes en paddenstoelensaus

Voor de tournedos:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal de tournedos 10 tot 15 minuten voordat je gaat bakken uit de koelkast
  • Doe een klontje boter met een scheutje neutraal-smakende olie in de pan (zonnebloem/raapzaad)
  • Laat de pan goed heet worden
  • Bak de tournedos bruin (2 à 3 minuten per kant)
  • Leg de tournedos op een plaatje en plaats het in de oven (ca 7 minuten voor medium*)
  • Bedek de tournedos losjes met aluminiumfolie en laat de tournedos 7-10 minuten rusten voor serveren

*De methode van gaarheid verschilt per tournedos (‘druk’-methode kan verschillen vanwege de vezels en de tijd kan verschillen per dikte). Gebruik voor de meest accurate uitkomst gebruik dan een vleesthermometer en steek die in het dikste gedeelte (rare 50 graden, medium 55 graden en well-done 63 graden)

Ingrediënten

  • 200gram Grasgevoerde tournedos
  • Olie
  • Boter
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwam of shiitake)
  • Balsamicoazijn
  • Kalfsfond (200ml)
  • Vastkokende aardappelen (La Ratte)

Voor de paddenstoelensaus:

  • Snij de paddenstoelen in grove stukken
  • Laat een klontje boter smelten in de pan die gebruikt is voor de Tournedos
  • Snipper een sjalot en bak die totdat ze glazig eruitzien
  • Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak deze totdat ze bruin zijn
  • Voeg een scheut balsamicoazijn en de kalfsfond toe

INFORMATIE

Postadres
Escudostraat 2
2991XV Barendrecht
info@premiumsteak.nl
Tel: 085 - 0041410
WhatsApp: 06 - 19375101

 

BETAAL BIJ ONS MET