085 - 0041410 / WhatsApp: 06-19375101 info@premiumsteak.nl

Over smaak valt niet te twisten

Er is een grote misvatting onder sommige vleesliefhebbers dat een vette biefstuk zorgt voor een superieure smaak. Dat is zeker niet het geval! Veel chef-koks beschouwen 100% grasgevoerd rundvlees als premium. En omdat grasgevoerd rundvlees gemiddeld 91% mager vlees bevat, proef je de smaak van het vlees, niet het vet.

Als je niet gewend bent om 100% grasgevoerd rundvlees te eten, zul je een verschil in smaak merken. Grasgevoerd rundvlees heeft een robuustere smaak met minder vet. Het is vleziger en smaakvoller, het eigenlijke rundvlees wordt niet verborgen door de smaak van vet. Het is dus niet hetzelfde als met ‘krachtvoer’ gevoerd vlees, en dat is maar goed ook!

De bereiding van grasgevoerd vlees vergt ook een iets andere aanpak. Aangezien er niet zoveel intramusculair vet is, die het eigenlijke vlees tijdens het kookproces beschermen, moet je waakzamer zijn met magerder rundvlees zodat je het niet te gaar maakt.

Ben je er nog steeds niet van overtuigd dat magerder vlees de juiste keuze is? Voeg gewoon een beetje boter toe als je het bakt. Het is nog steeds gezonder dan een vette biefstuk en in sommige gevallen zal het helpen om die grasgevoerde smaak te versterken. Grasgevoerd vlees is niet alleen gezonder voor jezelf, met hogere gehaltes aan omega’s, CLA’s en antioxidanten, het is ook beter voor de dieren en het milieu. Daarover later meer.

Andere artikelen
Waarom onze dieren geen krachtvoer krijgen

Waarom onze dieren geen krachtvoer krijgen

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen grasgevoerd en graangevoerd? En waarom geven wij onze dieren geen krachtvoer? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

INFORMATIE

Premiumsteak.nl
Escudostraat 2
2991XV Barendrecht
Email: info@premiumsteak.nl
Tel: 085 - 0041410
WhatsApp: 06 - 19375101

 

BETAAL BIJ ONS MET