085 - 0041410 / WhatsApp: 06-19375101 info@premiumsteak.nl
N

Avondbezorging tussen 17:00 - 22:00

N

Wij leveren op dinsdag of vrijdag

N

Gratis gekoelde verzending!

Je hoeft niet elke dag vlees te eten. Dat is beter voor je gezondheid en beter voor onze planeet.

Maar als je vlees eet, eet dan verantwoord vlees. Dat is onze boodschap.

PREMIUMSTEAK.NL

OVER ONS

Over ons

Premiumsteak.nl is onderdeel van High Quality Beef BV, sinds 1992 importeur van hoogwaardig grasgebonden© rundvlees uit Zuid-Amerika. Rundvlees importeren uit Uruguay vraagt om specialistische kennis. High Quality Beef heeft die kennis: van veeteelt, van runderen, van het vlees, maar ook van de logistiek die nodig is om het vlees uit Uruguay te importeren. Daarbij staan bij ons het milieu en dierenwelzijn voorop in al onze activiteiten.

Visie

Een mens hoeft niet elke dag vlees te eten. Beter voor de mens en beter voor onze planeet. Maar als je vlees eet, eet dan verantwoord vlees. Grasgebonden© rundvlees, dat ook nog eens gezond is. Rijk aan vitamine B en E, de juiste verhoudingen tussen Omega 3-6 en veel geconjugeerd linolzuur (CLA).

PREMIUMSTEAK.NL

ONS VLEES

Herkomst

Onze Hereford en Angus runderen krijgen nooit krachtvoer en eten 365 dagen per jaar alleen dat wat ze bij elkaar grazen. Natuurlijker kan een rund niet leven en daarom zijn de dieren zo gezond. Op de heuvelachtige grasvlaktes van Uruguay wonen minder dan een paar mensen per vierkante kilometer. Dus alle ruimte voor een natuurlijke, 100% grasgebonden© veeteelt die onmogelijk is in het drukke en jachtige Nederland waar meer dan 400 mensen per vierkante kilometer wonen. Naast de ruimte maakt het klimaat in Uruguay het mogelijk dat deze dieren ook in de winter buiten kunnen grazen, in tegenstelling tot veeteelt in Europa. De runderen grazen in alle rust van het gras, de kruiden en de bloemen die er van nature groeien.

Het icoon van de lokale cultuur is de gaucho. Deze kalme cowboy hoedt de runderen op de uitgestrekte grasvlaktes die er al duizenden jaren liggen. 

 

De smaak

Omdat grasgevoerd rundvlees gemiddeld 91% mager vlees bevat, proef je de smaak van het vlees, niet het vet. Dit maakt 100% grasgevoerd vlees zo smaakvol. 

Nadat onze eigen kwaliteitsmensen de productie hebben gecontroleerd en gecertificeerd, wordt het vlees bij een kritische temperatuur (-1 tot +1) onder gecontroleerde technieken vervoerd. Tijdens het gekoelde transport over zee rijpt het vlees onder gecontroleerde omstandigheden in de vacuümverpakking, zodat het vlees nog malser en smaakvoller wordt.

Duurzaamheid

Onze runderen eten 365 dagen per jaar alleen dat wat ze bij elkaar grazen. De runderen belasten de uitgestrekte grasvlaktes niet. Sterker nog, hun mest is voeding voor de grasbodem en het leven dat daarop groeit en bloeit. Het vervoer van rundvlees (per zeecontainer) uit Uruguay is minimaal belastend voor het milieu, met beduidend lagere CO2 uitstoot dan de transporten van veevoer uit Zuid-Amerika (voornamelijk soja) om runderen hier te kunnen (bij)voederen.

 

 

INFORMATIE

Premiumsteak.nl
Escudostraat 2
2991XV Barendrecht
Email: info@premiumsteak.nl
Tel: 085 - 0041410
WhatsApp: 06 - 19375101

 

BETAAL BIJ ONS MET