085 - 0041410 / WhatsApp: 06-19375101 info@premiumsteak.nl

Geen stress

Onze runderen leven een kalm leven zonder stress. Ze eten alleen gras. Dus geen onnatuurlijk voer van bijvoorbeeld graan of soja. Ze leven op de weidse pampa’s en hebben zo een natuurlijk leven van sociaal gedrag in kuddes.

Omdat ze alleen gras eten, duurt het langer totdat ze slachtrijp zijn, tot wel 3 keer langzamer dan runderen die krachtvoer krijgen. Het vlees wordt geproduceerd bij de beste producenten van Uruguay. Omdat Uruguay voor 80% afhankelijk is van de export van landbouwproducten, zijn de dierwelzijnsnormen hoger en beter dan Europese dierwelzijnsnormen. 

Grasgevoerd vs graangevoerd

Allereerst een korte uitleg over runderen. Runderen zijn herkauwers, met een spijsverteringssysteem dat heel anders is dan het onze. We besparen je de details, maar met vier magen en unieke functionele eigenschappen kunnen runderen iets doen wat wij mensen niet kunnen: cellulose (planten en plantenresten) verteren en omzetten in eiwitten. Dat wil zeggen, koeien zijn gebouwd om gras te eten. Ze zijn gelukkig en gezond als ze dat doen.

Conventioneel rundvlees is afkomstig van met krachtvoer (bij)gevoerd vee dat vaak (deels) wordt grootgebracht in stallen wat onnatuurlijk is:

  • Koeien zijn niet geëvolueerd om maïs, soja of graan te eten. Na zes maanden wordt conventioneel vee gedwongen om graan, soja en maïs te eten om zo de gewichtstoename te versnellen tegen lage kosten.
  • Dit betekent dat koeien ziek worden met aandoeningen zoals leverschade, acidose en bloedziekte. Als gevolg hiervan krijgen koeien preventieve antibiotica in hun voer.
  • Stallen zijn stressvol en onnatuurlijk. In plaats van op weilanden te worden gefokt, zoals de natuur het bedoeld heeft, worden dieren in kleine ruimtes en onder onhygiënische omstandigheden neergezet.

Gezien bovenstaande is het dus logisch dat vlees afkomstig van 100% grasgevoerde runderen van superieure kwaliteit is.

Over de smaak

Over de smaak

Over smaak valt niet te twisten Er is een grote misvatting onder sommige vleesliefhebbers dat een vette biefstuk zorgt voor een superieure smaak. Dat is zeker niet het geval! In dit artikel vertellen we je hier meer over.

INFORMATIE

Premiumsteak.nl
Escudostraat 2
2991XV Barendrecht
Email: info@premiumsteak.nl
Tel: 085 - 0041410
WhatsApp: 06 - 19375101

 

BETAAL BIJ ONS MET